דאצ'יה סנדרו
כללי – הדור השני של דאצ'יה סנדרו, הסופר מיני של דאצ'יה, מותג ה- Lowcost של רנו, הוצג לראשונה בתערוכת הרכב הבינלאומית בפאריס בשנת 2012. אלינו הוא הגיע בשנת 2015 כחלק מתחילת השיווק של המותג. הסנדרו היא אחת המכוניות הזולות שיש לשוק הישראלי להציע, והיא נמכרת במחיר של קטגוריית מיני בעוד היא שייכת לקטגוריית סופר מיני.
מנוע תיבת הילוכים וביצועים – הסנדרו משווקת בארץ ביחידת הנעה בודדת. מדובר במנוע מוכר ומיושן של רנו, שנעשה בו שימוש כבר בתחילת שנות ה – 2000. המנוע, בנפח 1.2 ל' בנזין, בעל הספק של 75 כ"ס ומומנט מירבי צנוע של 10.9 קג"מ. ל"פאר היצירה" הזו משודכת תיבה ידנית בעלת 5 הילוכים. הביצועים, איך לומר – פושרים! התאוצה ל – 100 קמ"ש אורכת 14.5 שנ' ארוכות, שבהן רגל ימין צריכה להיות חזק על הדוושה, בעוד יד ימין מנסה להבין את פשר יחסי ההעברה המצחיקים של התיבה. אבל, אין מה להיבהל, לנסיעות רגילות, ובתג המחיר של הסנדרו, מדובר בפשרה נסבלת בהחלט.
צריכת דלק דאצ'יה סנדרו – נתוני היצרן מדברים על 17.2 ק"מ/"ל'. בחיים האמיתיים זה המספר יעמוד על 13.5-14 ק"מ/ל'.
עיצוב – המראה של דאצ'יה סנדרו סביר מינוס. היא חסרת כל כריזמה. יכלו שם ברומניה להשקיע עוד כמה שעות מחשבה בעיצוב.
בטיחות – דאצ'יה סנדרו מקבלת 4 כוכבי בטיחות בלבד במבחני הריסוק של EuroNCAP. בארץ הגדילו לעשות ובדירוג הבטיחות של משרד התחבורה, הסנדרו לא קיבלה ניקוד, בגלל 4 כריות אוויר בלבד (במקום 6 שזה המספר המינימלי לקבלת ציון). בקיצור, החיסכון בא לידי ביטוי גם בבטיחות.
תא נוסעים תא מטען, ואבזור – מרווח הפנים טוב והמושבים נוחים. העיצוב ואיכות החומרים, כאילו נלקחו ממכונית לפני 15 שנה. גם הנדסת האנוש מזכירה נשכחות, כגון מתגי הפתיחה של החלונות הקדמיים שנמצאים בין הכסאות (אני יכול להעלות בדעתי כמה דגמים צרפתיים שהציבו את המתגים בין הכסאות, אבל זה היה לפני יותר מעשור). תא המטען בעל 320 ל' סביר בהחלט. דאצ'יה סנדרו מגיעה ברמת אבזור בודדת שעונה לשם Laureate , ורשימת האבזור בה די דלה – מערכת שמע מקורית + שליטה מההגה, דיבורית בלוטות', חיבורי אודיו USB + AUX , וזהו בערך.
נוחות והתנהגות נסיעה – נוחות הנסיעה סבירה בהחלט. ברוב צורות הדרכים מתלי הסנדרו עושים עבודה טובה. אל תצפו מהם לחרוך אך עליות סדום, אבל בנסיעות מנהלתיות הם הנסיעה נעימה בהיבט זה. מבחינת בידוד הרעשים, הוא כמעט ואינו קיים, ורעשי המנוע נוכחים מאוד בתא הנוסעים.
רכבים מתחרים – אופל קורסה, גרייט וול C10, הונדה ג'אז, יונדאי i20, מאזדה 2, מיצובישי ספייס סטאר, סאיק MG3, ניסאן מיקרה, סיאט איביזה, סיטרואן C3, סקודה פאביה, סוזוקי סוויפט, פולקסווגן פולו, פורד פיאסטה, פיאט גרנדה פונטו, פיג'ו 208, קיה ריו, רנו קליאו, שברולט סוניק.
מחיר – רמת אבזור Laureate – 54,900 ₪.לדעתנו, חבילה משתלמת!