ניסאן נוט
כללי – הדור השני של ניסאן נוט שינה את מאפייניו במעט, והוא כבר לא מיקרווואן כמו שהיה בדור הראשון, אלא מכונית האצ'בק, שיושבת על פלטפרומה V, שמשמשת גם את ניסאן מיקרה וניסאן ג'וק. הדור הנוכחי הוצג לראשונה בתערוכת הרכב הבינלאומית בג'נבה ב – 2012 ואצלנו הדור השני החל את שיווקו במודל 2014, והוא שודרג לטעמנו כמעט בכל אספקט. החל מהמראה, המשך במנוע חדש שמשפר את צריכת הדלק, וברמת האבזור העדיפה. אך האם זה יספיק אל מול המתחרות?
מנוע תיבת הילוכים וביצועים – ניסאן נוט נמכרת בארץ בגרסת מנוע בודדת. מדובר במנוע תלת-צילנדר בנפח 1.2 ל' בנזין, אותו מנוע שמשמש את ניסאן מיקרה, אך במקרה של הנוט, המנוע מקבל עזרה ממגדש על, מעלה את ההספק ל – 98 כ"ס, ומומנט סביר של 15 קג"מ. כמקובל לאחרונה בין היצרנים היפנים, גם הנוט עושה שימוש בתיבת הילוכים רציפה, שיודעת לסרס מצויין את המנוע, אך באותה נשימה גם יודעת לחסוך בדלק. השילוב של המנוע ותיבת ההילוכים מספק ביצועים סבירים, עם 12.6 שנ' מעמידה ל – 100 קמ"ש ומהירות מירבית של 173 קמ"ש. בנהיגה רגועה, יחידת ההנעה עושה את העבודה בצורה חלקה יחסית, אך בלחיצה יותר מאסיבית ע לדוושת הגז, התיבה תעיף את מחט הסל"ד מעלה ורעש המנוע יהפוך למטרד.
ניסאן נוט צריכת דלק – שילוב כאמור של תיבת הילוכים רציפה ומסרסת, עם מערכת "עצור וסע", הופכים את ניסאן נוט לברייה מוטורית חסכונית. היפנים מצהירים על צריכת דלק ממוצעת של 19.6 ק"מ/ל', ובתרגום לחיים האמיתיים 13.5-14 ק"מ/ל' – נתון יפה. עם זאת, במידה ותפעילו את מצב ה"אקו", ייתכן ותגיעו לצריכת הדלק המוצהרת, אך במחיר של הפסד בפתיחות לקלנועית של הדודה שרה.
עיצוב – לדעתנו המילה "פרווה" מתארת בצורה טובה את עיצוב הדור הקודם של ניסאן נוט. למרות שהוא יותר דומה למכונית סטיישן, הדור השני כבר הרבה יותר מעודן, עם קווים הרמוניים מכל זווית, הפרופורציות נכונות ונעימות. בקיצור, שדרוג גדול לעומת הדור הקודם.
בטיחות – באופן מפתיע ניסאן נוט זכתה ב – 4 כוכבי בטיחות בלבד במבחני הריסוק של EuroNCAP. הציונים דווקא היו גבוהים בכל קטגוריות המבחן והיו מזכים אותה ב – 5 כוכבי בטיחות, אך ציון של 58%, 2% פחות מהנדרש במבחן שמירה על הולכי רגל, העניק לה רק 4 כוכבים. בנוסף, היא מצויידת ב – 6 כריות אוויר, עזרי בלימה למיניהם ואפילו חיישן לחץ אוויר. גרסת האבזור המפוארת מתפארת במערכות בטיחות שנדירות מאוד לסגמנט.
תא נוסעים ומטען, נוחות ואבזור – מרווח הפנים מצויין בניסאן נוט, וזה היתרון הגדול שלה על פני משפחתיות. למרות שהיא כבר לא מראית קופסתית, היא שמרה על מרווח פנים מדהים, עם שפע של מקום לרגליים ולראש. עיצוב תא הנוסעים נאה מאוד, ובניסאן בחרו ללכת על שילוב אלמנטים עגולים, כגון פתחי האוורור, מסך בקרת האקלים ועוד. איכות החומרים מאכזבת, אך די דומה לנהוג במשפחתומטיות יפניות. עם 381 ל', תא המטען סביר בגודלו למקובל אצל המתחרות. ניסאן נוט נמכרת בארץ ב – 3 רמות אבזור – הבסיסית, העונה לשם Acenta, מאובזרת בצורה סבירה מאוד, וכוללת מערכת שמע מקורית עם שליטה מההגה, דיבורית בלוטות', חיבורי אודיו USB ו – AUX, חישוקים קלים, בקרת אקלים, מערכת "עצור וסע", ספסל אחורי נע על מסילה ואפילו אופציה לכיוונון חשמלי של המושבים. דרגת האבזור השניה נקראת Acenta Sport (אין שום קשר למונח ספורט), כוללת חבילת עיצוב ספורט הכוללת פגושים ספורטיביים, ספוילר אחורי והגה עם גימורים ספורטיביים. חבילת הפרימיום שעונה לשם Acenta Plus כוללת שלל מערכות בטיחות שנדיר מאוד לפגוש אותן במכוניות ברמת מחירים שכזו, והיא כוללת בין היתר מערכת התראה על סטיה מנתיב, מערכת להתראה על רכב ב"שטח מת" במראות, מערכת מצלמות היקפיות, מערכת עזר לחניה.
נוחות והתנהגות נסיעה – נוחות הנסיעה אינה בשמיים בניסאן נוט. ראשית, המושבים הקדמיים לא תומכים מספיק בגב התחתון ומעייפים את הנהג בנסיעות ארוכות, אם כי תנוחת הנהיגה בזווית הנכונה. כל זמן שתהיו בנהיגה מנהלית, המתלים יעשו עבודה טובה, אך בנהיגה קצת יותר אגרסיבית, המתלים לא מצליחים לרסן את הרכב. תא הנוסעים לא מצליח לבודד מרעשים כמו שצריך, בוודאי כאשר הלחיצה על דוושת הגז הופכת לאגרסיבית, או אז נכנסות למשוואה גם רעידות מכיוון המנוע, וכל זה חודש לתא הנוסעים בסימפוניה הרמנונית ורועשת.
רכבים מתחרים – אופל מריבה, הונדה ג'אז, טויוטה ספייס ורסו, סיטרואן C3 פיקאסו, סקודה רומסטר, פיאט L500, קיה סול.
מחיר – החל מ – 109,990 ש"ח ל – 1.2 ל' טורבו בנזין בגרסת אבזור Acenta, ועד 114,990 ₪ ל – 1.2 ל' טורבו בנזין בגרסת Acenta Plus.