ניסאן אלמרה
כללי – קשה למקם את ניסאן אלמרה ברצף הדורות המקובל, משום שהדור הראשון שלה הוצג ב – 1995, הדור השני בשנת 2000 ושווק אצלנו, ומאז לא הוצג דור נוסף, אלא סוג של מתיחות פנים למיניהן. האלמרה החדשה חולקת פלטפרומה עם ניסאן נוט המיקרו וואן. אך במקרה של ניסאן אלמרה, מדובר במכונית ששייכת לקטגוריית משפחתית-קטנות, בדומה ליונדאי i25. ככזאת היא אמורה לספק פתרון תחבורתי זול מאוד למשפחה קטנה, ואכן בארה"ב (שם היא נקראת ניסאן ורסה) היא נמכרה בשנת 2014 כמכונית הזולה ביותר, עם תג מחיר בסיסי של 13,000 $. אצלנו, לאחר היעדרות של עשור, החליטו בקראסו מוטורס לשווק את האלמרה, כדי לתת מענה בשוק הליסינג הרותח בתקופה שלאחר לכתה של ניסאן טידה.
מנוע תיבת הילוכים וביצועים – ניסאן אלמרה עושה שימוש בגרסת הנעה אחת בלבד. מדובר במנוע 1.6 ל' בנזין אטמוספירי שמפיק 109 כ"ס ב – 6000 סל"ד גבוהים, ומומנט של 14.8 קג"מ. למנוע משודכת תיבת הילוכים רציפה, כנהוג בשנים האחרונות בקרב היצרנים היפנים. הביצועים סבירים (12 שנ' מ – 0 ל – 100 קמ"ש ומהירות מירבית של 175 קמ"ש), אבל התחושה המתקבלת היא של רכב זריז למדי, כנראה בזכות המשקל הקל של המכונית,שיודע לשמור על קצב טוב ברוב סוגי הכבישים.
צריכת דלק ניסאן אלמרה – צריכת הדלק המוצהרת עומדת בממוצע על 14.9 ק"מ/ל'. בחיים האמיתיים, לא תהיה בעיה להגיע לצריכה ממוצעת של מעל ל – 12 ק"מ/ל'. נתון סביר בהחלט, גם ביחס למתחרים.
עיצוב – העיצוב של האלמרה מאוד שנוי במחלוקת. זה מצחיק, כי גם הטידה, שהאלמרה החליפה אותה, הייתה חתיכה קופסת פח ללא שום פרופרוציות ברורות ואלמנטים בעלי חן. בקיצור, בסעיף העיצוב אלמרה מקבלת לטעמנו ציון נכשל, כמעט כמו כל המתחרות שלה.
בטיחות – ניסאן טידה לא נבחנה במבחני הריסוק האירופאים של EuroNcap, אך נבחנה במבחני הריסוק האמריקאים ה – NHTSA (שם היא נקראת ניסאן ורסה) שום קיבלה 4 כוכבים מתוך חמישה. מעבר לכך יש בה את אבזור הבטיחות הסטנדרטי שיש אצל את המתחרות, כמו 6 כריות אוויר, עזרי בלימה למיניהם, בקרת יציבות, חיישני לחץ אוויר וכו'.
תא נוסעים, תא מטען ואבזור – תא הנוסעים סביר לסטנדרט הנהוג בקטגוריה, ואם נתעלם מתנוחת הישיבה לנהג, שאר הנוסעים לא יסבלו מחוסר מקום. עם זאת, איכות החומרים נמצאת בסטנדרט הנמוכך ביותר, אפילו ביחס לקטגוריה. זה בא לידי ביטוי בכפתורים, הידיות ועוד קומפוננטים בתא הנוסעים, שכולם זועקים לשמיים – "ניסינו לחסוך בכסף". תא המטען בנפח 422 ל', מרווח יחסית לקטגוריה, ונותן מענה לרוב הדרישות המשפחתיות. האלמרה מגיעה בשתי רמות אבזור – הבסיסית נקראת SV , והמאובזרת יותר קיבלה את האותיות SL. גרסת הבסיס יחסית מאובזרת, עם מערכת שמע עם שליטה מההגה, דיבורית בלוטות', חיבורי אודיו. תמורת 1000 ש"ח נוספים, תקבלו ברמת האבזור הגבוהה גם חישוקים קלים, פנסי ערפל, מסך מולטימדיה והנעה ללא מפתח.
נוחות והתנהגות נסיעה – המתלים מכוונים על הצד הרך, ולכן הם יודעים להתמודד בצורה טובה עם כבישים משובשים. אל תנסו להוציא מהאלמרה ביצועים יוצאי דופן, כי זה לא הרכב הנכון לכך. בידוד הרעשים סביר, ורעשי הרוח נשמעים במהירות גבוהה מ – 120 קמ"ש. בסה"כ, נוחות והתנהגות הנסיעה עומדים בסטנדרט הנהוג בקטגוריה.
רכבים מתחרים – יונדאי i25, מאזדה דמיו, סיאט טולדו, סאיק MG350, סיטרואן C אליזה, סקודה ראפיד, פיג'ו 301, קיה ריו, שברולט סוניק סדאן.
מחיר – החל מ – 108,990 ש"ח לגרסת 1.6 ל' SV, ועד 109,990 ש"ח לגרסת 1.6 ל' SL.