מיצובישי פאג'רו
כללי – הדור הרביעי של מיצובישי פאג'רו, רכב השטח הגדול של היצרן היפני, הוצג לראשונה ב – 30 לספטמבר 2006 בתערוכת הרכב הבינלאומי של פאריז. נהוג היה לטעון כי בעצם לא מדובר בדור חדש, אלא במתיחת פנים של הדור השלישי של הפאג'רו, שנקרא במחוזותינו "קינג", למרות שהיפנים טענו שהוחלפו 70% מהמכלולים. הדור הרביעי, בדומה לפאג'רו קינג בדור השלישי, ממשיך עם שלדה אחודה וארבעה מתלים נפרדים, (בשונה אגב מטויוטה לנד קרוזר שמגיעה עם שלדה נפרדת סולם). הדור הרביעי של הפאג'רו הגיע לארך כבר במהלך 2007, אך החל להימכר בארץ כשנת המודל 2008, הוא נראה לטעמנו טוב יותר מהדור היוצא, אך הוא ממשיך שמגמת ההתרחקות מיכולת שטח. המיצובישי פאג'רו נמכרת בארץ ובעולם בשתי תצורות – קצרה עם 3 דל' וארוכה עם 5 דל' ו – 7 מושבים.
מנוע תיבת הילוכים וביצועים – ברחבי העולם מיצובישי פאג'רו נמכרת במגוון של 5 סוגי מנועים – דיזל ובנזין. עד שנת 2011 היבואן שיווק מנוע בנזין בנפח 3.8 ל', לצד מנוע טורבו דיזל בנפח 3.2 ל'. בשנת 2010 הפאג'רו קיבל גרסת מנוע חדשה, גם היא בנפח 3.2 ל' טורבו דיזל, אך ההספק קפץ מ – 173 כ"ס ל – 200 כ"ס. החל משנת 2012, בחרו ב"כלמוביל" להמשיך רק עם גרסת הדיזל. כאמור, מדובר במנוע בנפח 3.2 ל' טורבו דיזל, שמפיק 200 כ"ס ומומנט של 45 קג"מ. המנוע משודך לתיבת הילוכים אוטומטית בעלת 5 יחסי העברה. התאוצות לא מאוד מרשימו, ובעוד הגרסה הקצרה גומעת את המיאוץ מ – 0 ל – 100 ב – 13.2 שנ', הגרסה הארוכה עושה זאת ב – 14 שנ' ארוכות.שתי הגרסאות מצהירות על מהירות מירבית של 180 קמ"ש.
צריכת דלק מיצובישי פאג'רו – הגרסה הקצרה צורת בממוצע כ – 12.2 ק"מ/ל', בעוד שהגרסה הארוכה מצביעה על 11.8 ק"מ/ל'. שתי הגרסאות בחיים האמיתיים לא תעשנה יותר מ – 9 ק"מ/ל'. עם רכב כ"כ גדול וכבד, מדובר בתונים סבירים לחלוטין.
עיצוב – כאמור, הדור הרביעי נראה קלאסי יותר מהדור הקודם. אם את המיצובישי קינג אפשר לדמות לנער שחצן ומנופח, הדור הרביעי חוזר למקורות, מעדן את העיצוב, שלא לומר, על גבול השיעמום. אמנם הקישוטים הרבים מוסיפים קורטוב של קרביות, כגון מדרגות צד, חרטום עשיר ביקל וחלונות מושחרים, אך עדיין, נראה כי הרבה ערסים הפסיקו לקנות את המיצובישי פאג'רו, לאחר שהקינג היה להיט בקרבם.
בטיחות – מיצובישי פאג'רו לא נבחנה במבחני הריסוק של ה – EuroNcap. היא מצויידת ב – 6 כריות אוויר, מנגנונים לעזרי בלימה, בקרת יציבות ועוד. ברכב שמחירו מתחיל מ – 300,000 ש"ח, היינו מצפים שמס' כריות האוויר יהיה גבוה יותר.
תא נוסעים, תא מטען ואבזור – מרווח הפנים מצויין, בעיקר בכל הקשור לגרסה הארוכה. כאמור, בגרסה הארוכה ישנם 7 מושבים (5 + 2 קטנים יחסית). מעבר לכך, איכות החומרים וההרכבה טובה, אך לא מצויינת, ומתקבל הרושם שאם היפנים היו מתאמצים קצת יותר, היו יוצרים תא נוסעים איכותי יותר. תנוחת הנהיגה טובה וגבוהה, דבר שמאפשר שדה ראייה מצויין (חשוב מאוד במיוחד בנההיגת שטלח), בניגוד אגב למתחרה טויוטה לנד קרוזר, שבה תנוחת הישיבה נמוכה ושקועה. נפח תא המטען בגרסה הקצרה עומד עומד על 415 ל' (ללא מושבים מקופלים), ובגרסה הארוכה כ – 215 ל' בלבד כאשר 7 המושבים פתוחים. מיצובישי פאג'רו נמכר בשתי רמות אבזור – הבסיסית עונה לשם Desert וזה מביך עד כמה היא בסיסית (מכוניות ברבע מחיר יותר מאובזרות). כדי לקבל את רמת האבזור הגבוהה העונה לשם Dakar, תצטרכו להוסיך 12,000 ש"ח, שבמושגי עלות הרכב זה סכום שולי. ברמת אבזור זאת תמצאו בין היתר מסך מולטימדיה, מערכת ניווט, דיבורית בלוטות', חלון שמש, ריפודי עוד ועוד.
נוחות והתנהגות נסיעה – כאמור, הדור הרביעי של מיצובישי פאג'רו התרחק עוד צעד קטן מיכולות השטח לטובת יכולות הכביש, בין היתר ע"י הבחירה בשלדה קשיחה. עם זאת, קשיחות המתלים גורמת לכך שהנוסעים מרגישים את כל פגעי הדרך, גם בכביש וגם בשטח (בעיקר במהירויות נמוכות). דווקא בנסיעה מהירה בשבילים, יבוא לידי ביטוי יתרון קשיחות המתלים, ובניגוד ללנד קרוזר, הפאג'רו לא יתרסק לתוך תעלות בשטח. בשטחים טכניים, מהלך המתלים הקצר הוא חיסרון, ושם בא לעזרת הפאג'רו נעילת דפרנציאל קדמית ואחורית ומערכת בקרת משיכה אלקטרונית מצויינת. למרות זאת, טויוטה לנד קרוזר, תרגיש נוח יותר בשטחים טכניים.
רכבים מתחרים – ג'יפ רנגלר, טויוטה לנד קרוזר, לנד רובר דיסקברי, ניסאן פאתפיינדר, סוזוקי גרנד ויטרה.
מחיר – החל מ – 299,990 למיצובישי פאג'רו קצר Dakar, ועד 334,900 ש"ח לפאג'רו ארוך Dakar.